Vyberte stránku

Dobrý deň:)
máme vo Vašom centre naplánované IVF + PGS, čakám na prvý deň cyklu a začínam stimulovať. Pred časom sme s partnerom absolvovali kompletnú reproimunoloógiu v Nitre u Dr. Dzurillovej, dnes prišli výsledky. Všetko je OK, len bola u mňa preukázana špecifická celulárna odpoveď voči partnerovým antigénom /spermiám ľahkého stupňa, odporúčaná 8 tyždňová liečba Medrolom. Pokiaľ teda ja viem, býva vtedy problém dieťa počať,lebo spermie sa cez “besný krčok” (:)) nedostanú do dutiny maternice a tým pádom vajičko neoplodnia. A že tento stav sa obchádza metódami asistovanej reprodukcie. Mne sa otehotnieť darí – vždy to bolo do 3 mesiacov, u mňa je problém dieťa donosiť – MA, alebo spontánny nastáva od 6 – 8tt, alebo je to len tehotnosť biochemická. Práve preto (+ partner nemal dobrú fragmentáciu DNA) sme u Vás a ideme na IVF+ PGS. Moja otázka: je dôležité, aby som sa Medrolom preliečila ? Mne osobne sa to zdá zbytočné a nechcem pojedať kortikoidy, keď netreba. Ďakujem za Váš čas a reakciu 🙂

Maja

Dobrý den, paní Majo,

přeléčení Medrolem je zbytečné. Jen snížíte svoji celkovou imunitu a zvýšíte riziko virové infekce, která může také poškodit plod.

S pozdravem

MUDr. Jakub Texl