Vyberte stránku

Dobry den pan doktor,chcela by som poprosit o nazor: som po zamlknutom tehotenstve, ktore sa v 6tt prestalo vyvijat, celkove sa vyvijalo pomaly, aj hcg stupalo velmi pomaly i ked exponencionalne kazdych 48 hodin rastlo.
Moja otazka sa tyka ale nizkej sliznice v uvedenom tyzdni (6tt), pricom vtedy bolo hcg 4800. Vidite v tom suvis? podla mna by malo byt uz v 6 tt hcg v desiatkach tisicov, ale ovplyvnuje to narast endometria v tehotenstve? mala som vyssie davky progesteronu v kombinacii Prolutex do svalu a utrogestan, vzhladom k nedostatocnosti zlteho telieska a extremne kratkym cyklom (19-24 dni). Jednalo sa o 5 vklad, prva potvrdena tehotnost a KET v prirodzenom cykle, po ovulacii.
Dakujem vopred za odpoved. Pekny den. 

Denisa

Dobrý den, paní Deniso,
pro úspěšnou graviditu stačí endometrium s výškou 6 mm. Ostatní záleží na kvalitě embrya. Ale na embryu nepoznáte zda je zcela v pořádku. Je mnoho genetických poruch, které není možné vyšetřit nebo se vůbec neznají a přesto se předpokládá, že právě tyto chyby jsou příčinou špatného vývoje embrya.
I po transferu „geneticky“ vyšetřených embryí, se asi 30% embryí zastaví ve svém vývoji.
U žen s kratším cyklem doporučujeme po transferu podpořit uchycení embrya malou dávkou Estrogenu.S pozdravem
prim. MUDr. Pavel Texl